Jaro nikde. Čím se zahřejeme?
Co si třeba uvařit něco dobrého a zároveň se naučit nějaká nová anglická slovíčka?
Dnes jsem uvařila polévku, která zahřeje i na duši. Je výborná a navíc zdravá.
Přece jen, plavková sezóna se blíží…
Pojďte si dát taky.
Millet Tomato Soup (Jáhlovo rajčatová polévka)
Ingredients
can of tomatoes (použila jsem drcená bio rajčata z DM drogerie)
1 big onion
3 garlic cloves, minced (tři stroužky česneku, nadrcené)
1 litre of water
½ cup millet (půl hrnečku jáhel)
2 cubes of vegetable bio bouillon (2 kostičky bio bujónu – kdo chce, může dát domácí vývar – chicken or vegetable stock)
2 tablespoons extra-virgin olive oil or ghee (přepuštěného másla)
Na ozdobu:
Parmesan cheese and fresh basil
Na ghee jsem osmažila cibulku, přidala na pár vteřin česnek. Pak jsem na to vyklopila rajčata z konzervy a zalila vodou. Když se polévka začala vařit, přihodila jsem dvě kostičky bujónu a jáhly propláchnuté horkou vodou. Na nejslabším plameni jsem nechala cca 15 minut probublávat. Občas je to dobré zamíchat.
Před servírováním jsem přidala strouhaný parmazán a čerstvě natrhané bazalkové lístky. A byla to fakt dobrota.
Navíc je tato polévka gluten-free (bezlepková) a vhodná i pro vegetariány.
Zmizela tak rychle, že jsem ji ani nestihla vyfotit. Tak příště. Nebo mi pošlete fotku té vaší a já ho tu uveřejním.
Enjoy your meal.
Radka Havlíčková, lektorka Angličtiny v pohodě